7. kolo PHL – zima, překvapení, „osobáčky“ (Hasička)

23.09.2009 18:28

 

Tento způsob konce léta, zdá se mi být poněkud nešťastným. Tato slavná hláška, kterou jsem si vypůjčila a poupravila, mě napadla při příjezdu do Jiřic, kde se již posedmé bojovalo o body. Ovšem ani zima neodradila několik družstev mužů a několik družstev žen. Tím by bylo vysvětleno první slovo v názvu.

 

Další slova obsažena v názvu jsou „překvapení a osobáčky“. Ptáte se proč? Myslím, že nejenom mě překvapil výkon mužů z Těchorazu, kteří si v Jiřicích zaběhli svůj „osobáček“ na soutěži a za čas 20,27 přebrali pohár nejcennější. Na druhém místě za nimi s časem 20,61 skončili muži z Přáslavic. Chlapci z Rynárce předvedli jeden ze svých povedených útoků a čas 20,64 byl třetím nejlepším. Sami vidíte, že časy v této kategorii byly opravdu „našlapané“ a nejinak tomu bylo i v kategorii ženy, ale než se k ní dostanu, musím zmínit ještě jednu událost .... Mužům ze Salačovy Lhoty se útok sice moc nevyvedl, ale také nebyl proveden podle pravidel PHL, čehož si rozhodčí nejprve nevšimli, a tak bylo poprvé využito podání protestu proti jinému družstvu. Po přezkoumání videozáznamu dali rozhodčí za pravdu protestujícím a Salačova Lhota dostala N.

 

A teď již přejdeme k ženám. Malým překvapením byl skvělý výkon domácích žen z Jiřic, kterým se podařilo udělat 25,61. Nejen, že jim za to poprávu náleželo první místo, ale byl to i jejich osobní rekord. Děvčatům z Rynárce se taktéž zadařilo, taktéž si daly „osobáček“, ale o pouhých 0,05 vteřiny jim uniklo první místo, takže čas 25,66 byl druhým nejlepším. I když čas 26,16 nebyl vůbec špatný, tak ženám z Těchorazu stačil na místo třetí.

 

Dle mého názoru byla soutěž v Jiřicích povedená a napínavá. Příště se setkáme v Hněvkovicích a doufejme, že bude opět o čem psát.

 

Zpět

Vyhledávání

© Mareš Martin 2009 Všechna práva vyhrazena.