8. kolo PHL – Konec se blíží (Hasička)

23.09.2009 18:30

 

Svítí, svítí slunce nad hlavou, nad hlavou, svítí ... Toto si při pohledu na oblohu mohli zanotovat soutěžící (a nejen ti), kteří se v sobotu sjeli do vesničky jménem Hněvkovice, kde se konalo předposlední, osmé kolo PHL.  

Z úst Petra Poláška se nespočetněkrát ozvalo: „Závodníci na místa připravte se! Pozor!“ a následoval zvukový signál. Chlapci z Červené Řečice A se po tomto rozběhli tak dobře a tak rychle, že dokončili s časem 20,01 a to jim zajistilo první místo. Pánům z Těchorazu evidentně Hněvkovická trať také sedla a za 20,15 si doběhli pro druhé místo. A kdo skončil třetí, připsal si patnáct bodů a udělal čas 20,73? Přeci muži z Kletečné B.

 

Samozřejmě nemůžeme opomenout, jak se bojovalo v ženské kategorii. Opět zdařený útok, opět první místo a opět pěkný čas 26,02 .... to byla děvčata z Jiřic. Na pomyslném stříbrném stupni vítězů se ocitly ženy z Bácovic, kterým se podařilo zaběhnout velmi slušný čas 26,34. Třetími nejrychlejšími byly hasičky z Rynárce. A za kolik, že to uběhly? 29,03 ... toť výsledný čas.

 

Ještě by stálo za to zmínit, že po skončení soutěže v hrbáči, se soutěžilo ve sportu, a tak jsme se mohli podívat, jak se hasičina dá dělat trochu jinak, než jak jsme zvyklí.

 

Příště nás čeká poslední soutěž PHL, která se uskuteční v Kletečné a kde se rozhodne, kdo zvedne nad hlavu pohár pro vítěze prvního ročníku pelhřimovské hasičské ligy 2009. O adrenalin a napětí nebude zajisté nouze.

Zpět

Vyhledávání

© Mareš Martin 2009 Všechna práva vyhrazena.