9. kolo PHL – the end, das Ende, fin .... prostě konec (Hasička)

02.10.2009 07:49

Vážené dámy, vážení pánové, milé hasičky, milí hasiči, v sobotu, 26. září 2009 proběhla v Kletečné poslední soutěž historicky prvního ročníku pelhřimovské hasičské ligy. Jelikož píšu už několikátý článek, tak nebudu vymýšlet, čím bych tento článek vylepšila či ozvláštnila, takže klasika – pár slov o počasí, počet družstev, průběh soutěže + výsledky a celkové zhodnocení.

 

Do tváří 22 družstvům mužů a 6 družstvům žen, kteří se vydali zasoutěžit do Kletečné, neúnavně svítilo sluníčko a to jistě přispívalo k dobré náladě, která na této soutěži panovala. Po nástupu a nezbytné poradě velitelů, kde bylo řečeno, že na přípravu základny jsou tři minuty, se šlo na věc.

 

Na soutěži jsem si toho zprvu nevšimla, ale až teď, při psaní článku, jsem zpozorovala, že na stupních vítězů, ať už v mužské, či ženské kategorii, se opakovala ta samá družstva a to ve stejném pořadí. Inu, posuďte sami ... Na samém konci hasičské sezóny nám družstva z Bácovic ukázala, že umí udělat skvělé časy (muži 19,80 a ženy 25,01) a že smůla, která je provázela na většině soutěží se už musela jednou prolomit. Možná trochu pozdě, ale přece, a tak oba tyto týmy zcela zaslouženě vyhrály. Hasiči a hasičky z Jiřic si též neměli co závidět, protože obě družstva se umístila na shodném místě, čili místě druhém. Muži z Jiřic A na něj dosáhli s časem 20,20 a děvčata s časem 26,94. Náhoda tomu chtěla, že poháry za třetí místo si přebírala opět družstva ze stejné vesnice. A z jaké? Z Těchorazu. Muži za čas 20,26 a ženy za čas 27,62.

 

A teď již k celkovému zhodnocení. Dle mého názoru se soutěž v Kletečné velmi povedla, protože organizace byla výborná. K rychlému průběhu jistě přispívalo i to, že kluci z Kletečné pomáhali ostatním družstvům s „odklízením“ hadic, za což jim patří dík! Za příjemnou atmosféru se do určité míry zasloužila i sympatická obsluha ve stáncích a country kapela, která nám hrála k poslechu.

 

Prsty po klávesnici se mi začínaly rozbíhat k psaní textu, kde že se to můžeme vidět příště, ale žádné příště tento rok již nebude. Nicméně, ještě se mě nezbavíte. :-) Příští týden si ode mě budete moci přečíst článek týkající se celého seriálu PHL.

Zpět

Vyhledávání

© Mareš Martin 2009 Všechna práva vyhrazena.