Salačova Lhota pohledem hasičky

18.08.2009 12:50

 

Ještě, než se dostanu ke zhodnocení soutěže v Salačově Lhotě, v pořadí již čtvrté, nedá mi to, abych se nepozastavila nad událostmi několika soutěží. Nebudu tady rozepisovat, co se kde konkrétně stalo, to každý, kdo na soutěže jezdí, velice dobře ví. Musím konstatovat, že to, co se poslední dobou děje, mi „hlava nebere". Kam se podělo to správné soutěžní chování?? Vždyť všichni, co to děláme, to děláme proto, že nás to baví. Nebo se pletu? Málokterý člověk by dobrovolně „obětoval" sobotu, tedy den, kdy má volno a většinou nemusí do práce. Tudíž, proč si soutěže kazit zbytečnými problémy, dohadováním či nevhodným chováním. Stojí nám to za to? Nejsem tady od toho, abych někoho moralizovala, to určitě ne, ale pokusme se brát ty soutěže s větším nadhledem. Jezdíme na ně přece proto, abychom si zasoutěžili, pobavili, popovídali .... Každé družstvo, každý soutěžící, jistě zná pravidla PHL, tak proč se jimi neřídit? Nedělejme z ligy prosím frašku!!! Někdo by možná namítl, že hlavním problémem jsou rozhodčí. Je to pravda, ale i není. Kde vzít rozhodčí, kteří dostatečně znají pravidla ligy? Na druhou stranu, rozhodčí jsou také jen lidé a může se stát, že něco přehlédnou. Nezavdávejme jim tedy (pokud možno) příčinu, aby ten červený praporek byli nuceni zvednout. Věřím, snad i doufám, že toto, pro některé z vás, bude takovým malým námětem k zamyšlení.

 

Tak, a teď již k samotné soutěži. Do Salačovy Lhoty se k večerním hodinám sjelo větší, než velké množství soutěžních družstev, konkrétně 37, z toho 27 mužských a 10 ženských. Pro diváky byla tato soutěž určitě velice zajímavá. A to nejen z důvodu, že časomíra byla umístěna na plátně a tím pádem byla perfektně viditelná, ale i proto, že kameraman snímal přípravu soutěžních družstev a ihned ji promítal na již zmíněné pláno a po skončení útoku ještě promítl, jak samotný útok vypadal. Vše běželo jako na drátkách. Možná to bylo do jisté míry dáno i tím, že na přípravu základny, místo obvyklých pěti minut, byly jen tři minutky.

Ty, co v Salačově Lhotě nebyli poprvé, nepřekvapil kopeček, který museli zdolat, aby se dostali k terčům. Družstvům, kterým se to podařilo nejlépe a nejrychleji, patří právem nejvíce bodů. A která to byla? Chlapci ze Salačovy Lhoty měli na své trati zřejmě natrénováno a 1. místo je neminulo. O druhé a třetí místo se podělili muži z Přáslavic a Jiřic B.

Ž

enská kategorie taktéž nemůže zůstat bez povšimnutí. Mladá děvčata z Červené Řečice předvedla krásný útok a pohár za 1. místo byl jejich. Druhé místo „vyběhaly" ženy z Jiřic a na bronzové příčce skončily hasičky z Rynárce.

Toť vše o jediné noční soutěži patřící do PHL. Příště zavítáme do Přáslavic.

Zpět

Vyhledávání

© Mareš Martin 2009 Všechna práva vyhrazena.