Všemi tolik očekávaná,

05.06.2009 08:52

první soutěž PHL konečně proběhla. Každý začínal s „čistým štítem“ a chtěl dosáhnout nejlepších výsledků. Některým družstvům se zadařilo, některým méně. Tentokrát byly výsledné časy dost ovlivněné počasím. Krásně nám pršelo, ale co bychom to byli za hasiče, kdyby nám vadila trocha voda navíc, že? Jistě, decentně to klouzalo, takže o efektní skluzy po trávníku nebyla nouze, ale aspoň se diváci měli nač dívat a případně čemu se smát. Nemůžeme přeci chtít, aby nám pokaždé svítilo slunko nad hlavou.

Počasí se tedy nevyvedlo, ale co se povedlo, byli rozhodčí. Těm se snad nedalo vytknout vůbec nic, byla to opravdu dobře, zodpovědně a profesionálně odvedená práce, která zaslouží dík!

Každé mužské družstvo si odneslo pár bodů, ale muži z Přáslavic bodováni nebyli, protože jim vylétlo „béčko“ z mašiny a dále se bodů nedočkali ani chlapci z Bácovic, kteří rozmontovali sání dříve, než měli. Pravidla jsou holt neúprosná, ale příště se jim to jistě povede. Zato hasičům z Červené Řečice a z Jiřic A, B se útok zdařil, a tak si mohli připsat nejvíce bodů.

A jak vypadala ženská kategorie? Zdá se, že i letos budou hasičskému sportu kralovat děvčata z Bácovic, která získala nejvíc bodů, ale hasičky z Těchorazu, Rynárce a Jiřic to určitě tak nenechají.

Věřím, že se první ročník PHL vydaří, nebude chybět zdravá rivalita, budou předváděné skvělé útoky a že o vítězi PHL bude rozhodnuto až na poslední soutěži, aby to bylo napínavé až do konce.

Těšme se tedy na druhou soutěž PHL, kterou pořádá SDH Bácovice.

 

Zpět

Vyhledávání

© Mareš Martin 2009 Všechna práva vyhrazena.